Slechte waterkwaliteit

Wij nemen watermonsters bij u op locatie en testen de volgende factoren
Carbonaathardheid (KH)
Totale Hardheid (GH)
Nitraat (NO3).
pH (zuurgraad)
Ammoniak (NH3)
Nitriet (NO2)

Hierin is de zomertijd het meeste van belang gezien hogere temperaturen de virussen/bacteriën sneller doen verspreiden.

Deze watermonsters worden ter plekken nagekeken en besproken wat de waarden zijn en welke invloed ze hebben op de vissen (denk hierbij dat bepaalde waarden er voor kunnen zorgen dat de karpers totaal niet willen eten. Bij een samenwerking is het mogelijk dat dit op afstand gecontroleerd en gemonitord word, zodat u hierin begeleiding en advies heeft.

De karper staat in direct contact met zijn leefomgeving en moet zijn eten en zuurstof uit het zelfde water halen als waar het zijn ontlasting in doet. Een in gevangenschap gehouden vis is nu eenmaal niet in staat om zijn vervuilde leefomgeving te ontvluchten. Goede filtratie en vers water zijn een absolute must om de visbestand gezond te houden. Bij een stabiele locatie raden we aan om minimaal maandelijks de waterwaardes te meten. De belangrijkste gegevens van een gezondheid karperbestand  zijn de temperatuur, het zuurstofgehalte, het ammoniakgehalte, het nitrietgehalte, de zuurgraad en de carbonaathardheid.